Program


Filmvetítés - Világjáró sorozat IV. - Barangolás A Székely Magyarok Földjén

Filmvetítés - Világjáró sorozat IV. - Barangolás A Székely Magyarok Földjén

2019. február 25-én egy új sorozattal bővül az UP Újpesti Rendezvénytér programkínálata. ű
A Világjáró sorozat gazdája Németh György, aki igazi újpesti lokálpatrióta, akinek még a nagypapája is – aki festőművész volt – Újpesten született és élt.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. június 3. hétfő, 18:00

Németh György szenvedélyes utazó. Kalandos utazásai során igyekszik megragadni a különleges élmények pillanatait, amiket aztán sajátos módon a számítástechnika eszközeivel úti filmekké szerkeszt. Már 60 felé közelít az egyórás úti filmjeinek száma, melyekben látleletet kaphatunk az adott ország kulturális, történelmi, földrajzi és etnikai ismereteiről.

Barangolás a székely magyarok földjén
Székelyföld 2-3 magyar megyényi terület Erdély keleti részén, a Kárpátok lábainál, a magyar határtól több száz km-re, ahol a lakosság 90%-a még mindig magyarnak vallja magát. A székely magyarok titokzatos földje hosszú ideig csak az elszármazottak nosztalgiájában, vagy a tankönyv ízű adatok sejtelmes tartalmában létezett. Tartsanak velünk egy csodálatos, felemelő utazásra a székelyek közé, ahol megismerkedünk Székelyföld legszebb városaival, falvaival, természeti csodáival, gyönyörű tájaival és magyar vonatkozású történelmi emlékeivel. A filmet gitárzenével egybekötött rövid bevezető előzi meg.

Mindenkit szeretettel várunk, akit érdekel erdélyiségünk történelme és a már világra tágult határok közt élő honfitársaink helyzete.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!